Cumbuco - Praia das Fontes
Door: Val en Wim
Blijf op de hoogte en volg Val Rodrigues en Wim Dijkgraaf
20 Juli 2005 | Brazilië, Praia das Fontes
Kort de highlight van de afgelopen dagen:
In Itapipoca hebben we afgelopen zondag een prachtige bar/restaurant bezocht midden in een soort de tropisch bergwoud. Heel mooi aangelegd, alles heel eenvoudig maar heel smaakvol en natuurlijk wederom het nodige gegrild vlees gegeten (we moeten echt naar de kust want we willen vis, vis, vis en geen vlees meer eten).
Overigens eten we hier ruim 2 keer per dag warm. s´ middags al vroeg, zo rond 12.00 uur en ´s avonds laat nog een keer zo rond 22.00 uur. Erg ongezond volgens mij, en zo niet dan wordt je er niet magerder van merken we.
Maandag hebben we eerst de auto laten repareren. Wat problemen met de uitlaat. Kosten nauwelijks iets, alleen wat kunstof onderdelen en toen konden we eindelijk vertrekken richting de kust.
Bij het eerste debeste pompstation een volle tank gehaald en ook maar ff alles onder de motorkap controleren. Bleek het oliepijl zo laag dat de pijlstok totaal droog was! Gauw maar olie ingeslagen en keurig bijgevuld. Verder geen last meer gehad en de auto start nu een stuk beter dan voorheen.
Ons eerste doel wat we na wat omzwervingen wisten te bereiken was Cumbuco. Heel gezellig pizza gegeten en lekker ´s nachts over het strand gelopen.
Gisteren hadden we als doel Morro Branco maar we zijn uiteindelijk in Praia das Fontes uitgekomen. Prachtig strand, hele mooie huizen, heerlijk hotel met alleen maar bossa nova de hele dag en de nacht. Lekker zwembad en we hebben hier hele mooie wandelingen gemaakt.
Nu is het echt tijd om weer te vertrekken. Als het goed is naar Canoa Quebrada (gebroken kano, vrij vertaald) nog zuiderlijker in Ceará.
Hopelijk vinden we daar vanavond een goed internet plekje waar we in alle rust een berichtje kunnen typen. Dit berichtje schrijven we ergens achter in het bezemhok van een overigens prachtig hotel.
Abraços e até já,
Val en Wim
PS: de foto~s laten ff op zich wachten want we zijn het usb kabeltje vergeten en we kunnen het wel vergeten om dat hier op de kop te kunnen tikken ... .
20 Juli 2005 - 15:56
Miriam:
Hey Wim en Val, ik weet niet waar jullie de afgelopen tijd hebben zitten eten, maar ik moet erop wijzen dat de normale tijd in Brazilie voor de avondmaal is rond 18.00, 19.00 uur en zeker géén 22:00 uur.
Rond deze tijd is wel mogelijk dat sommige mensen aan het drinken zijn, maar niet aan het eten.
Miriam -
21 Juli 2005 - 14:03