De eerste ruzie met de gemeente!
Door: Val en Wim
Blijf op de hoogte en volg Val Rodrigues en Wim Dijkgraaf
03 Maart 2006 | Brazilië, Itapipoca
De rit van Fortaleza naar Itapipoca verliep probleemloos. Af en toe een fikse bui maar gelukkig hebben de wegen er nog niet echt onder geleden. Hier en daar een link gat maar ruim van te voren te zien en goed te vermijden dus.
Onderweg een broodje met gesmolten kaas en varkenskarbonaatjes van de gril gegeten in een heerlijk primitief tentje langs de weg. Voor 6 Real was de klant weer helemaal koning en trok de jeugd uit de buurt naar ons toe want zo´n vreemde blonde kerel hadden ze nog nooit gezien.
Vandaag was de eerste werkdag. Dat wil zeggen op het postkantoor een rij van ruim 3 uur. Toen maar van ellende naar de bank waar nummer 10 aan de beurt was en wij nummertje 42 en 43 trokken. Na ruim 15 minuten versprong de teller naar nummer 11 dus ook daar van ellende maar gevlugt.
Toen naar het huis dat al helemaal tegen de vlakte ligt. Daar verscheen een brief van de gemeente. We zijn stout geweest want we hadden zonder toestemming van de gemeente niets mogen afbreken. Bij niemand bekend dat wij de eigenaren zijn en al die troep op de weg is ook in Brazilie niet de bedoeling.
Vanavond dus naar een architect om eerst een tekening te laten maken van het oude huis en een tekening van wat we willen laten bouwen. Daarmee moeten we opnieuw naar de gemeente om toestemming te krijgen voor het afbreken (terwijl er al helemaal niets meer staat dus ben benieuwd wat er gebeurd als we geen toestemming krijgen).
Tja, moet nu echt aan tafel verschijnen. Later meer en de nodige fotootjes.
Abracos,
Val en Wim
03 Maart 2006 - 21:10
Nam:
Veel sterkte en succes toegewenst!
Het is wel een spannend verhaal zo ...
Ben benieuwd hoe het afloopt. Hopenlijk positief voor jullie.
groetjes
Sam en Nam